+31648930953 info@geefmijzon.nl

Geef mij zon

Zonnepanelen, advies en installatie

ThuisZakelijk

Kwaliteit

Een systeem is zo sterk als zijn zwakste schakel! Daarom werken we enkel met componenten waarvan de kwaliteit kan worden gewaarborgd. 

Eerlijk ondernemen

Duurzaam ondernemen is voor ons eerlijk ondernemen. Wij willen dat u goed geïnformeerd bent zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Maatwerk

We leveren enkel maatwerk. Een goede analyse van uw situatie is daarom van uiterst belang!

Waarom zonnepanelen?

Think global act local!

Een slimme investering!   Zonnepanelen leveren meteen  geld op.  De elektriciteits rekening komt  elke maand terug  en kan aardig op lopen. Met zonnepanelen kan je dit geld in je zak houden. De investering verdient zich in ongeveer 7 jaar terug en levert dan nog 18 jaar gratis stroom op!

Een duurzame keuze!  Ook bij Zonnepanelen maken komt CO2 vrij, echter is de C02 terugverdientijd van zonnepanelen maar 1,5 jaar. Daarna gaan ze nog minimaal 25 jaar mee en heb je dus nog jaren écht CO2 vrije energie. Er worden namelijk geen fossiele brandstoffen meer verbrand voor de elektriciteits opwekking.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn kleine energiefabriekjes

ze bestaan uit allemaal zonnecellen die daglicht direct omzetten in gelijkstroom. Gelijkstroom kan je niet direct gebruiken in huis. Daarom wordt via een omvormer, gekoppeld aan de zonnepanelen, gelijkstroom omgezet in wisselstroom – in de volksmond elektriciteit genoemd én geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van apparaten. Stroom die jij niet zelf gebruikt, gaat naar het net. Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. Waarbij P staat voor Photo (licht) en V voor Voltaic (elektriciteit).

(TEXT MOET AANGEPAST WORDEN!!!)

Factoren rekening mee te houden

 

De ligging van jouw dak

Zonnepanelen liggen het liefst volop in de zon. Een dak georiënteerd op het zuiden levert maximaal rendement, mits er niet teveel schaduw is natuurlijk. Ook een dak op het westen of oosten is vaak geschikt om zonnestroom op te wekken. Wel speelt de hellingshoek een belangrijke rol. Heb je alleen plek op een dak vol op het noorden? Het opbrengstverlies is dan zo groot, dat een zonnesysteem niet meer rendabel is.

De hellingshoek

De geschiktheid hangt niet alleen af van de oriëntatie van jouw dak. Ook de hellingshoek speelt een grote rol bij een schuin dak. Is je hellingshoek minder dan 20 graden of meer dan 60 graden? Dan is je dak ongeschikt voor zonnepanelen. Het hoogste rendement behaal je met een dak met een hellingshoek tussen de 35 en 40 graden, vol op het zuiden. Ook een plat dak is bijna altijd geschikt. In het algemeen geldt, hoe kleiner de hellingshoek, hoe meer rendement.

 

Soort dakbedekking

Zoals je al in de bovenstaande tabel hebt kunnen zien, zijn er verschillende soorten daken. Helaas. Niet alle typen daken zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Ideaal zijn dakpannen of een plat dak met bitumen. Dakplaten zijn in de meeste gevallen ook geschikt. Een rieten dak op jouw woning? Helaas, dan is het niet mogelijk om zonnepanelen op jouw dak te installeren.

(TEKST MOET AANGEPAST WORDEN!!!)

 

Waaruit bestaat een zonnepaneel systeem?

Een zonnepanelen set bestaat uit:

1 – Zonnepanelen 

2- De omvormer

3- Het montage materiaal

4 – De kabels naar de meterkast.

Op het eerste gezicht denken veel mensen dat de panelen het belangrijkste zijn. Maar de omvormer is op zijn minst even belangrijk. De gelijkspanning van de zonnepanelen wordt door de omvormer omgezet in wisselspanning die in het elektriciteitsnetwerk van uw huis en in het net stroomt. Een standaard omvormer gaat tussen de 10 en15 jaar mee. Een micro omvormer gaat 25 tot 30 jaar mee. Het montage materiaal is per dak en type paneel verschillend. Onze pakketten zijn inclusief montage materiaal dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Welke soorten zonnepanelen bestaan er?

De technologie heeft ook in de zonnestroom branche niet stilgestaan. Vroeger had je één soort zonnepaneel, de alom bekende blauwe panelen. Inmiddels bestaan er verschillende typen zonnepanelen. Welke soorten komen het meeste voor en wat is precies het verschil tussen deze soorten panelen?

We leggen het je graag uit!

(TEKSTEN AANPASSEN AUB!!!)